Quitting Smoking with MSK's Tobacco Treatment Program
This video explains why quitting smoking is important for people who have cancer and gives an overview of how MSK's Tobacco Treatment Program can help you quit.
Mëso më shumë

Përdorimi i duhanit mund të çojë në probleme serioze shëndetësore, duke përfshirë kancerin e mushkërive, fytit dhe kokës dhe qafës. Që nga mesi i viteve 1990, Programi i Trajtimit të Duhanit i Memorial Sloan Kettering ka ndihmuar mijëra individë që të mos përdorin më prodhime duhani.

Ekipi ynë i specialistëve të trajtimit të duhanit u jep ndihmë atyre që janë diagnostikuar me kancer, njerëzve që nuk kanë pasur kurrë kancer dhe të mbijetuarve nga kanceri. Programi ynë është i hapur për të gjithë. Shpesh punojmë me mjekët e komunitetit për të ngritur plane të personalizuar për ndërprerjen e duhanit për pacientët që shqetësohen për efektin e duhanit në shëndetin e tyre.

Shërbimet tona

Ndalimi i përdorimit të duhanit— qoftë ai i tymosur, i përtypur ose i thithur — është një sfidë pjesërisht, sepse trupi bëhet i varur ndaj nikotinës së duhanit. Tërheqja e nikotinës mund të shkaktojë dëshira të forta dhe simptoma të pakëndshme, të tilla si acarimi, nervozizmi, vështirësia për t’u përqendruar dhe ndryshimet e humorit.

VIDEO | 00:44

Vaping to Quit Smoking

Hear MSK psychologist Jamie Ostroff examine whether vaping helps smokers quit.
Detaje të videos

Programi ynë i trajtimit të duhanit mbështetet në një gamë të gjerë metodash për t’ju ndihmuar të lini duhanin. Ne përdorim ilaçe të sigurta dhe efektive dhe teknikat më të fundit të sjelljes për t’ju ndihmuar të thyeni këtë varësi fizike dhe të bëheni të aftë në përdorimin e strategjive të ndryshme për t’u rezistuar nxitjeve për të pirë duhan.

Ne fillojmë me një konsultim individual prej një ore, i projektuar për të na ndihmuar të mësojmë për ju, përdorimin e duhanit tuaj dhe lënien e historisë, gatishmërinë tuaj për të lënë, mënyrat tuaja për të përballuar stresin, mbështetjen tuaj sociale për lënien e duhanit dhe çështje të tjera që mund të ndihmojnë ose të pengojnë përpjekjen tuaj për të lënë dhe për të qëndruar larg. Ne gjithashtu do të shqyrtojmë historinë tuaj mjekësore dhe gjendjen shëndetësore aktuale.

Ne punojmë me ju për të zhvilluar një plan të personalizuar të lënies së duhanit që do të maksimizojë shanset tuaja për sukses. Dhe ne do ta bëjmë atë me ritmin tënd, në mënyrë që të ndihesh rehat me kohën e synimeve që kemi vendosur së bashku.

Terapitë mund të përfshijnë zëvendësimin e nikotinës dhe ilaçe të tjera për ndërprerjen e duhanit, bashkë me strategjitë praktike të sjelljes për administrimin e nxitjeve dhe dëshirave të forta të duhanit. Gjithashtu, mësojmë për çlodhjen, teknikat e administrimit të stresit dhe për mënyrën e menaxhimit të humorit dhe ofrojmë këshilla në rrethana individuale dhe në grup.

Parandalimi i përsëritjes së përdorimit të duhanit pas lënies së duhanit është thelbësor për mënyrën tonë të të folurit dhe ne sigurojmë stërvitje për aftësi specifike për të parandaluar ose për të trajtuar «rrëshqitjet» dhe për të ruajtur suksesin afatgjatë.

Për njerëzit me kancer

Për njerëzit që janë diagnostikuar me kancer — edhe nëse kanceri nuk lidhet me duhanin — lënia e duhanit mund të ndihmojë për të pakësuar rrezikun e ndërlikimeve gjatë operacionit, shërimin e shpejtë nga një operacion, pakësimin e rrezikut për efekte anësore, përmirësimin e reagimit ndaj kimioterapisë dhe rrezatimit dhe ndoshta mund t’ju mundësojë të jetoni më gjatë. Ndër përfitimet e tjera të mundshme, është treguar gjithashtu se lënia e duhanit ul rrezikun e kthimit të kancerit dhe zhvillimin e kancereve të reja.

Si një ekip i qendrës së kancerit, ne jemi të vetëdijshëm për shqetësimet dhe sfidat unike të njerëzve me kancer. E ndërsa njerëzit me kancer janë në fakt ndër më të suksesshmit në lënien e duhanit, e kuptojmë se është e vështirë , sidomos ndërsa lufton për të përballuar stresin e një sëmundjeje të rëndë.

Dobitë shëndetësore të lënies së duhanit

Dobitë shëndetësore për të ndaluar përdorimin e duhanit fillojnë pothuajse menjëherë. Brenda 24 orëve, ritmi i zemrës kthehet në normal, niveli i monoksidit të karbonit (që pakëson aftësinë e gjakut për të mbartur oksigjenin) bie dhe rreziku i infarktit të zemrës zvogëlohet. Me kalimin e kohës, funksioni i mushkërive përmirësohet ndjeshëm.

Gjithashtu, ka të ngjarë që të ndihesh e të dukesh më i shëndetshëm, të kursesh para dhe t’i mbrosh të tjerët nga ekspozimi i dorës së dytë ndaj tymit.

Mësoni më shumë rreth ekspertizës dhe kërkimeve tona që kanë të bëjnë me ndërprerjen e duhanit.

 • Our Clinical Trials
  Memorial Sloan Kettering doctors and researchers are looking for ways to better understand and treat tobacco-related addictions and behaviors.
 • MSK's Tobacco Treatment Team
  Our experts understand physical and psychosocial addiction and emotional dependences. We are committed to helping you achieve your goal of a tobacco-free life.
 • Your Guide to Quitting Smoking
  The information in this guide will help you understand the benefits of quitting smoking, identify the reasons you may want to quit smoking, and help you to quit safely and effectively.
 • FAQs about Quitting Smoking and Cancer Care
  Trying to quit smoking? Find answers to frequently asked questions about undertaking this difficult task.
 • FAQs About Electronic Cigarettes
  Key things to know about these battery-powered vaporizers that deliver nicotine and other additives in an aerosol format.

Si një nga ofruesit kryesorë të kujdesit për kancerin, ne i sigurojmë personelit, pacientëve dhe familjeve të tyre një mjedis të shëndetshëm pa duhan. Pirja e duhanit ose përdorimi i produkteve të tjera të duhanit nuk lejohet brenda ose jashtë spitalit.

Na kontaktoni

Programi i trajtimit të duhanit
Memorial Sloan Kettering Counseling Center
641 Lexington Avenue, 7th Floor
New York, NY 10022

Emërimet: 212-610-0507

Ne pranojmë planet më të mëdha të sigurimit. Mësoni më shumë rreth siguruesve shëndetësorë që sigurojnë mbulimin në Memorial Sloan Kettering.