Udhëzime para procedurës ose operacionit tuaj

Ndaj
This resource cannot be sent to your patient.
You can view and print as a PDF in Standard Font or Large Font.
Koha për të lexuar: Rreth 1 minute

Këto udhëzime do t’ju ndihmojnë të dini se çfarë të hani dhe të pini para procedurës ose operacionit tuaj në MSK. Ato do t’ju ndihmojnë gjithashtu të dini se cilat mjekime të merrni.

Do të flasim me ju për këto udhëzime gjatë takimit tuaj lidhur me testin parakirugjikal (PST).

Udhëzime lidhur me të ngrënët dhe të pirët para procedurës ose operacionit tuaj

 • Mos hani të paktën 8 orë para se të vini.
  • Mjeku mund t’ju thotë që të ndaloni së ngrëni më herët. Nëse po, ndiqini ato udhëzime.
 • 8 orë para se të fini, mos hani ose mos pini asgjë, përveçse lëngjet transparente që tregohen më poshtë. Mund të vazhdoni t’i konsumoni deri në 2 orë para se të vini. Ja një listë se çfarë mund të konsumoni:
  • Ujë.
  • Soda.
  • Lëngje transparente, si limonadë, lëng molle dhe lëng boronice. Mos pini lëng portokalli ose lëngje me pulpë.
  • Kafe shqeto ose çaj (pa qumësht ose ndonjë lloj kremi)
  • Pije sportive, si për shembull Gatorade®.
  • Pije transparente me karbohidrate para operacionit ClearFast CF(Preo)® ose Ensure®
  • Xhelatinë, si për shembull Jell-O®.
 • Mos pini të paktën 2 orë para se të vini.

Udhëzime për marrjen e mjekimeve para procedurës ose operacionit tuaj

Merrini këto mjekime natën para procedurës ose operacionit: (Merrini këto mjekimeve natën para procedurës ose operacionit)
Merrini këto mjekime në ditën e procedurës ose operacionit. Nuk ka problem t’i shoqëroni me disa gllënjka të vogla ujë: (Merrini këto mjekime ditën e procedurës ose operacionit. Nuk ka problem t’i shoqëroni me disa gllënjka të vogla ujë)
Ndaloni këto mjekime ____ ditë para procedurës ose operacionit: (Ndaloni këto mjekime ____ ditë para procedurës ose operacionit)
Ndaloni këto mjekime ____ ditë para procedurës ose operacionit: (Ndaloni këto mjekime ____ ditë para procedurës ose operacionit)

 

Këto janë mjekime të reja që do të filloni të merrni: (Këto janë mjekime të reja që do të filloni të merrni)
Mos merrni vitamina, suplemente ose mjekime bimore 7 ditë para ditës së operacionit.

Mos merrni mjekime anti-inflamatore josteroidale (NSAIDS), si ibuprofen (Advil® dhe Motrin®) dhe naproxen (Aleve®) 2 ditë para ditës së operacionit.

Informacion shtesë

Një pjesëtar i stafit do t’ju telefonojë pas orës 2 të pasdites ditën para procedurës ose operacionit. Nëse procedura ose operacioni juaj është planifikuar për të hënën, ata do t’ju telefonojnë të premten përpara. Nëse nuk merrni një telefonatë para orës 7 të mbrëmjes, telefononi 212-639-5014.

Pjesëtari i stafit do t’ju tregojë se në cilën orë të vini për procedurën ose operacionin.

Nëse keni pyetje në lidhje me këto udhëzime, telefononi Presurgical Testing në 212-610-0488. Mund të kontaktoni dikë nga stafi nga e hëna në të premte nga ora 8 e mëngjesit deri në 5 të pasdites.

Ky informacion është siguruar për ju nga:
 


 

Përditësuar së fundi

E enjte, Prill 4, 2024