Këshillim për shëndetin mendor të kancerit për individët dhe familjet

Në foto: Uilliam Breitbart

Kryetari i psikiatrisë, William Breitbart (majtas), dhe ekspertë të tjerë në qendrën tonë të këshillimit ndihmojnë njerëzit me kancer dhe familjet e tyre të menaxhojnë çështjet emocionale që lindin gjatë trajtimit.

Pacientët dhe familjet e tyre reagojnë ndaj diagnozës dhe trajtimit të kancerit në një sërë mënyrash që ndikojnë në shëndetin e tyre mendor. Është normale të ndihesh i shqetësuar, i trishtuar, i zemëruar, në ankth ose i izoluar kur prekesh nga një sëmundje e rëndë. Mund të kesh edhe ndjenja humbjeje— për shëndetin ose për kontrollin në jetë.

Emocionet dhe shqetësimet e shëndetit mendor që lidhen me kancerin mund të ndryshojnë nga një person në tjetrin dhe nga një ditë në tjetrën. Në Memorialin Sloan Kettering, ne ofrojmë shërbime këshilluese për t’ju ndihmuar të përballoni shumëllojshmërinë e ndjenjave që mund të provoni ju dhe njerëzit që janë afër jush.

Këshillim individual, çifte dhe familjar për shëndetin mendor

Psikiatër dhe psikologë në Qendrën e Këshillimit të Memorial Sloan Kettering janë me përvojë në seancat e strukturimit për të përmbushur nevojat tuaja specifike të shëndetit mendor. Ne punojmë me individë dhe familje, përveçse ofrojmë seanca në grup për njerëzit që mund të nxjerrin dobi duke bashkëvepruar me të tjerët në rrethana të ngjashme.

Temat që këshilltarët tanë të shëndetit mendor mbulojnë në klinikat tona të specializuara përfshijnë:

  • Udhëzimi prindëror
  • Terapitë e shëndetit seksual për burrat dhe gratë
  • Ndihmë për kujdestarët dhe familjet
  • Mbështetja për vdekjen e të ndjerit

Në sesionet një-pas-një, ekspertët tanë mund t’ju ndihmojnë me shumë çështje, duke përfshirë:

  • diagnostikimin dhe trajtimin e komplikimeve psikiatrike të kancerit dhe trajtimeve
  • lehtësimin e ankthit dhe përballimin e efekteve anësore, të tilla si pagjumësia, lodhja dhe dhimbja
  • menaxhimin e terapive të ilaçeve psikiatrike
  • duke kuptuar veten dhe reagimet tuaja më mirë nëpërmjet terapisë kognitive të sjelljes

Në disa raste, psikiatërt dhe psikologët tanë u drejtohen specialistëve të shëndetit mendor jashtë Memorial Sloan Kettering për këshillim afatgjatë. Ata gjithashtu punojnë ngushtë me Shërbimin tonë të Kujdesit Palliativ dhe Dhimbjes dhe Shërbimin e Mjekësisë Integrative për të ndihmuar njerëzit të menaxhojnë dhimbjen, stresin dhe shqetësimet që lidhen me të.

Ekspertët e Qendrës sonë të Këshillimit mirëpresin të gjithë pacientët me kancer, pavarësisht nëse jeni duke marrë kujdes në Memorial Sloan Kettering apo në një institucion tjetër.

Për më shumë informacion, ose për të bërë një takim, ju lutemi telefononi Qendrën e Këshillimit Memorial Sloan Kettering në 646-888-0200.

Takime me telemjekësi

Ne e dimë se pushimi është një pjesë e rëndësishme e procesit të shërimit dhe se udhëtimi për në dhe nga emërimet mund të kërkojë shumë kohë dhe energji. Për disa vizita psikiatrike, ju mund të jeni në gjendje të shihni ekipin tuaj të kujdesit MSK nëpërmjet programit tonë të telemjekësisë. Nëse përcaktojmë se telemjekësia do të ishte e përshtatshme për ty, një anëtar i ekipit tënd të kujdesit do të synojë.

Telemjekësia është përdorimi i teknologjisë video për t’ju lidhur me anëtarët e ekipit tuaj të kujdesit MSK. Ne përdorim teknologji të sigurt për t’u siguruar që të gjitha informacionet tuaja të mbeten private. Ju mund të komunikoni nëpërmjet video-konferencimit ballë për ballë nëpërmjet një kompjuteri desktop, laptopi, celulari ose tableti në disa vende MSK. Gjatë takimit, siguruesi juaj do të jetë në gjendje të kontrollojë se si jeni duke bërë, të vlerësojë nevojat tuaja të ndjekjes dhe të diskutojë problemet që mund të keni. Ju do të jetë në gjendje për të parë dhe dëgjuar specialist tuaj MSK, dhe ata do të jetë në gjendje për të parë dhe për të dëgjuar ju - dallimi i vetëm është se ju nuk do të jetë në të njëjtën dhomë.

Një vizitë virtuale të kursen kohë dhe stres. Gjithashtu, mund të ndihmojë për të parandaluar një udhëtim të panevojshëm në një dhomë urgjence ose në qendrën e kujdesit urgjent.Përveç kësaj, telemjekësia mund të ndihmojë në shkurtimin e ditëve të humbura të punës si për pacientët, ashtu edhe për ata që kujdesen për shkak të udhëtimit për takime.

Mbështetje për punën shoqërore

Në Memorialin Sloan Kettering, punonjësit shoqërorë luajnë një rol të rëndësishëm në sigurimin e mbështetjes emocionale dhe udhëheqjes për njerëzit me kancer, si edhe për miqtë, familjet dhe kujdestarët. Punonjësit socialë janë caktuar në çdo kat pacientësh të Spitalit Memorial, dhe janë gjithashtu të pranishëm në mjediset tona rajonale. Njihuni me ekspertët tanë.

Ata drejtojnë shumë nga grupet tona të mbështetjes në person dhe online, mbikëqyrin aspektet e programit tonë 65+ që koordinon kujdesin e pacientëve tanë më të moshuar me kancer, menaxhojnë programin tonë të pikëllimit të projektuar për të ndihmuar njerëzit që kanë humbur një njeri të dashur nga kanceri, dhe gjithashtu mbikëqyrin elementët e nismave të mbijetesës që ndodhin nëpërmjet programit tonë Resources for Life After Cancer.

Punonjësit socialë mund t’ju ndihmojnë me çështje praktike dhe logjistike të tilla si problemet e transportit dhe shqetësimet financiare dhe në trajtimin e ndikimit të trajtimit të kancerit në punën tuaj.

Për të folur me një punonjës social, ju lutemi pyesni mjekun ose infermieren tuaj Memorial Sloan Kettering, ose telefononi Departamentin e Punës Sociale direkt në 212-639-7020.